dinsdag 5 juli 2011

Lagere rente bij Record Spaarbank

In tegenstelling met de Europese Centrale Bank, dat de rente zal verhogen, doet men bij de Record Spaarbank nu het tegenovergestelde. Record Spaarbank, een dochter van ING België, snoeit zelfs in de opbrengst van enkele spaarrekeningen waarvan het de rente verlaagt. Meest opmerkelijk is ongetwijfeld de vaststelling dat Record Spaarbank de basisrente van verschillende spaarprodukten fors naar beneden haalt. De spaarbank verdedigt zich door te stellen dat de getrouwheidspremie dan weer wordt verhoogd om zo trouwe klanten extra te belonen.


Feit is dat volgens financiële deskundigen de spaarder er uiteindelijk toch de dupe van is, en er op het einde van de rit minder aan over zal houden.
De tarieven van de populaire Gold rekeningen zakken van de huidige 1,80%+ 0,40% naar 1,50% = 0,50%. De opbrengst van de Record Max- en klassieke spaarrekening ontsnappen evenmin aan deze trend. Zij worden  teruggeschroefd van 1,30% + 0,40% naar 1% + 0,50% EN VAN 1,10% + 0,30% naar 1% + 0,25%. De tarieven van de Platinum- rekening blijven daarentegen ongewijzigd op 1% + 1,50%.
Business boeken (300x250)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten