maandag 25 juli 2011

Goedkoop lenen met groene lening

Lenen kost geld. Leen dus nooit méér dan je tijdig kan terug betalen. Ben je van plan renovatiewerken aan jouw woning uit te voeren? Dan is de kans zeer groot dat je goedkoop kan lenen door het afsluiten van  een groene lening. Het betreft hier dus een milieuvriendelijke lening met als voornaamste doel energiebesparende renovatiewerken aan jouw woning aan te moedigen door goedkoop geld te verlenen. Deze groene leningen zijn  dan ook bijzonder populair, want zo'n groene lening biedt renoveerders vele voordelen. Hoe gaat het afsluiten van een groene lening praktisch in zijn werk,  en is zo'n groene lening altijd en voor iedereen intressant?

Wie ernergiebesparende renovatiewerken aan zijn woning wil uitvoeren, en van deze goedkope groene lening wil genieten, mag niet veel tijd meer verliezen. Verloopt alles volgens plan, dan kan je nog tot eind dit 2011 een groene lening aanvragen.

Wat is een groene lening?

Sinds de invoering van deze groene lening nu twee jaar geleden,  deden al ruim 50000 landgenoten beroep op zo'n groene lening. Per lening werd gemiddeld een bedrag van iets minder dan 15000 euro verleend, 15000 euro is het maximum bedrag dat je via een groene lening kan afsluiten. Gehuwden en wettelijk samenwonenden stijgt het bedrag van deze groene lening tot een maximum van 30000 euro per woning. Het minimum bedrag werd vastgesteld op 1250 euro. Een groene lening biedt ons dubbel voordeel. Je krijgt niet alleen een goedkope lening, je geniet zo ook van een belangrijk fiscaal voordeel.


Voordelen van een groene lening


Met deze groene lening wordt de interst verminderd met 1,5 procent. Betaal je belastingen, dan krijg je via jouw belastingsaangifte 40% van de betaalde intresten terug, of nog eens een extra vermindering met 1,8%. Je moet wél over een geldreserve beschikken, want op deze terugbetaling is het gemiddeld zo'n achttien maanden wachten.


Welke renovatiewerken komen in aanmerking?

Om van de voordelen van zo'n groene lening te kunnen genieten, moet je deze lening afsluiten met als enig doel renovatiewerken aan jouw woning uit te voeren met als doel het energieverbruik drastisch te verlagen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de vervanging van een oude verwarmingsketel, de installatie van zonnepanelen en van dubbele beglazing, dak- , vloer- en muurisolatie of bij het installeren van  thermostatische kranen. Ook het laten uitvoeren van een energie-audit komt voor een groene lening in aanmerking.

Hoe groene lening aan gaan?

Voor het afsluiten van een goedkope groene lening, kan je terecht bij jouw vertrouwde bankinstelling of bij een kredietinstelling. Deze zullen je de bonus automatisch toekennen. Ze zullen dit bedrag later van de overheid recupereren.


Voordelig als je over eigen kapitaal beschikt

Een groene lening is niet voor iedereen even voordelig. Beschik je over te weinig eigen kapitaal, dan heb je met zo'n goedkope groene lening weinig of geen voordeel. Betreft het jouw eigen woning en heb je geen lopende hypothecaire lening of een levensverzekering af te betalen? Dan is het voordeliger een hypothecair krediet van tien jaar met belastingsaftrek van de woonbonus voor jouw enige woning én een korting van 1,5 procent.Business boeken (300x250)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten