vrijdag 29 juli 2011

Een studentenlening is een goede investering

Het leven van een student is niet altijd zo gemakkelijk als het eruit ziet. Studeren kost veel geld, en wat als jouw ouders niet altijd de nodige financiële middelen ter beschikking hebben om jouw hogere studies te bekostigen? Een studentenjob? Dat is slechts een tijdelijke oplossing, want erg beperkt in tijd. En in  economisch minder goede tijden is het zéker als student verre van  gemakkelijk een (deeltijde) job te versieren. Vele studenten combineren werk en studie, maar wat als je geen job vinden en toch jouw studies wilt beëindigen? Een studentenlening misschien? Kan een student in België een studentenlening aangaan, en welke voorwaarden zijn aan zo'n studentenlening gekoppeld?


Het leven van een student is in  niets meer te vergelijken met dat van vroeger. Er zijn niet alleen jouw  colleges die veel kosten, er zijn jouw vrienden, er is het drukke uitgaansleven, jouw vele sociale contacten, de verenigingen, jouw gsm- en internetrekening, de huur van jouw kot en  ga zomaar door. De rekening loopt zo hoog op, dat steeds meer en meer ouders niet meer kunnen instaan voor het financieren van de hogere studies van hun kinderen. In Nederland is het afsluiten van een studentenlening de gewoonste zaak van  de wereld, maar ook in België kijken we niet langer op van  studenten die een lening afsluiten om hun studies en hun rekeningen te betalen.Banken lenen wat graag aan studenten


Zo'n studentenlening betekent voor velen een geschikt alternatief. Meestal vormt het afsluiten van een studentenlening geen enkel probleem. Banken zien studenten wat graag komen. Voor hen  is het verlenen van een studentenlening een goede investering. Een bank die zich specialiseerde in het verlenen van studentenleningen is de Kredietbank. Je kan  bekomt alle informatie over een studentenlening op http://www.kredietbank.be/. Vooraleer je als jongere een studentenlening afsluit, moet je eerst alle pro en contra's goed tegen mekaar afwegen. Lenen kost, geld en ook een studentenlening moet je tijdig terug betalen.


Studentenlening afbetalen tot 25 jaar na jouw studies


Een studentenlening biedt vele voordelen. De rente op deze lening ging de laatste maanden wel fors omhoog, maar is nog altijd stukken lager dan een klassieke lening. Je kan er zelfs voor kiezen jouw lening pas terug te betalen vanaf het ogenblik dat je afgestudeerd bent. Een studentenjob is uiteraard een geschikt alternatief, maar is niet altijd voor iedereen weggelegd. Met een studentenjob heb je ook veel minder tijd om te studeren. Zijn jouw studies succesvol afgerond, dan heb je in vele gevallen nog vijftien tot zelfs vijfentwintig jaar tijd om jouw studentenlening af te betalen.


Leen nooit meer dan nodig

Leen nooit meer dan je écht nodig hebt. Doe je dat toch, dan is de kans groot dat je de studentenlening niet tijdig kunt terug betalen. Er zijn studenten of ex- studenten die uiteindelijk een nieuwe lening moeten afsluiten, om hun studentenlening tijdig te kunnen betalen. Zo kom je al vlug in een vicieuze cirkel terecht, die je slechts moeizaam kan doorbreken.


Lening afsluiten bij hogeschool of studietoelage

De laatste jaren jaren verlenen steeds meer hogescholen en universiteiten studenten de mogelijkheid om bij hun sociale dienst een renteloze studentenlening af te sluiten. Je neemt daarvoor best contact op de sociale dienst van jouw hogeschool of universiteit om samen de verschillende mogelijkheden te bespreken. Een andere uitstekend alternatief is een renteloze voorschot aanvragen op jouw studietoelage die door de Vlaamse Gemeenschap wordt verleend.Business boeken (300x250)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten